Založ si blog

Míting alebo meeting

 Sú len dve veci, ktoré môžete vo firme prežiť s depresiou. Prvou je keď vaša stotridsaťpäť kilogramov vážiaca kolegyňa ohne svoj štyridsaťpäť kilový zadok priamo pred vami, aby zodvihla pero, ktoré jej spadlo akože nedopatrením, pritom veľmi dobre vedela čo robí, pretože si práve včera kúpila tango nohavice typu tripple XL a potrebovala sa podeliť svojim pestovaným zadkom s ostatnými. Pestovaným, píšem zámerne pretože takíto ľudia radi chodia do fitka, tam bicyklujú 45 min. s nastavenou intenzitou, ktorú môžeme kľudne prirovnať k ľahkej prechádzke, a pri tom čítajú dámsky magazín alebo v horšom prípade prílohu s tridsiatimi chutnými receptami na vianočné pečivo, z ktorého polovicu už dotyčná naplánovala upiecť a samozrejme aj zožrať. Potom ako prelistovala každú jednu stranu (trvá v závislosti od obsahu a počtu strán v priemere 45-60 minút), po takmer celej hodine tvrdého tréningu poveie, že takýto výkon bol predsa hodný dvojitému big mac menu alebo rezňom s majonézovým šalátom, ktorý jej ostal po víkende a ktorý v skutočnosti nebol z majonézy ale z nízkotučného jogurtu. Nechápte ma zle, proti ľuďom s nadváhou nemám absolútne nič. Vadia mi len tí, ktorí majú nadváhu ale že popiči veľkú, obliekajú sa sťa by model/ka na móle a tvrdia o sebe, že oni vlastne nič nejedia, že najviac priberajú pravdepodobne zo vzduchu. Hovorí sa tomu sebareflexia a tá chýba veľa ľuďom. Určite aj mne. Ale aspoň v tomto prípade som si istý, že svoje štyri pestované pneumatiky nevytŕčam skrz o 1 číslo menšie termo tričko, aby som vyvolal pocity dávenia u obedujúceho zvyšku kancelárie. No nech je ako chce, pri pohľade na takýto skvost vzniká hneď z rána depresia level 1 000.

Upgrade depresie o úroveň vyššie vzniká na čarovnom stretnutí s názvom míting. Niekto tomu hovorí míting a iní to nazývajú meeting. Ale je to jedno, pretože je úplne jedno ako to nazvete, v pondelok ráno sa to môže volať ako chce, je úplne evidentné že od vás budú chcieť počuť progres toho na čom práve pracujete.

Nikdy som nepochopil podstatu pondelňajších meetingov. Vezmime si to tak. Po víkende sa v pondelok s človekom nedá pretože je buď po A) po opici alebo po B) nasratý/á že skončil víkend. Rovnako piatky nie sú vhodným dňom pre stretnutia, pretože človek je po A) myšlienkami pri alkohole alebo po B) myšlienkami pri alkohole. Utorky môžu byť nevhodné rovnako v prípade ak bol víkend príliš náročný a štvrtky rovnako tak, pokiaľ sú v práci ozajstní party-levovia, ktorí štvrtok berú ako malý piatok. Preto by každý skúsený riaditeľ firmy mal vyhlásiť stredy za oficiálne dni pre meeting. Samozrejme ak je to nutné. Ale pokiaľ si to želá korporát, board of directors alebo vo väčšine prípadov ego zručného managera, ideálnym dňom je pondelok.

Takže sme tu. Desať hodín ráno, žalúdočná nevoľnosť a snaha o rozpamätanie sa na projekt, o ktorom budete musieť povedať pár dôležitých updatov, ktoré okrem vášho šéfa nikoho nezaujímajú. Aby ste nemali mylný dojem…Vášmu šéfovi je to rovnako u riti. Sleduje len vašu intonáciu, plynulosť slov a pokiaľ v tom všetko nenájde ani štipku zaváhania, prežijete ďalších 7 dní bez ujmy. Ale pozor, pokiaľ začnete trúsiť citoslovcia typu mh, ehm, no a doplníte to slovami typu prezistím a uvidím aký je tam status, tak ste moji milí a drahí čitatelia totálne v riti. Závisí od šéfa samozrejme. Ale v prípade ak sedíte na meetingu a nie na mítingu, tak vám nepomôžu ani svätená voda.

A zrazu to príde. „Michal a vy ste ako ďaleko s tým projektom informatizácie?“

Ako asi som s ním ďaleko ty idiot. V piatok poobede som ti povedal ako ďaleko a čo myslíš že som v sobotu obiehal pol Slovenska, aby som v nedeľu sedel za počítačom ako taký k…t a pripravoval 50 stranovú dokumentáciu pre klienta? Zatiaľ čo ty si hovno pre to urobil a hľadal príčinu toho prečo ti nefunguje myš?

„Dnes ráno som volal s klientmi, mám dohodnuté stretnutie na poobedie, pričom prisľúbili predložiť konkrétne ponuky, ktoré by sa mali pohybovať v rozpätí stanoveného finančného balíka“. A okrem toho, zamenil som ti na tvojich notebookoch USB konektory, len si debil a preto tu teraz sedíš s touchpadom a poobede ti príde externý IT pracovník “opraviť“ komp. Nabudúce ti spravím print screen obrazovky a uložím ti ho ako domovský obrázok a budeš sa čudovať, že ti nejdú otvoriť súbory. Debil….

,,Výborne Michal. Dnes cestujem služobne preč. Do piatku mi podajte hlásenie o progrese.“

Paráda. Pondelňajší meeting som prežil. Uz len pripraviť ten report. Ale to nevadí, to budem prezentovať v piatok a vtedy budem už myšlienkami inde….

 

 

Keď rastú. ..

28.07.2016

Keď prší a je vlhko, tak rastú. Keď je sucho, tak nerastú. Toto leto má to prvé. A má ho hlavne na Liptove. Pokiaľ nie ste hubárom nevadí. Veď rovnako tak nie ste politikom a predsa si pozriete v televízii diskusné relácie. Stačí ak máte radi prírodu a máte aspoň trochu zmysel pre jedinečnosť. Pokiaľ ste však náruživým hubárom, tak sa vyberte na huby. A najmä [...]

Tip na víkend – Zbojnícka chata

14.07.2016

Nie som turista. Som nadšenec. A pokiaľ ste ním aj vy, tak vás možno inšpiruje podľa mňa jedna z najkrajších túr vo Vysokých Tatrách, ktorá sa dá absolvovať celoročne. Ovšem keď je vonku mínus toľko, že vám mrzne riť aj cez termo oblečenie, je lepšie ostať doma v teple. Pokiaľ neviete kam sa cez víkend vybrať, tu je jedna z inšpirácií, ktorú som vybral pre [...]

Bebe

12.05.2016

Bebe stála v oddelení s mrazenými výrobkami a hypnotizovala cenovky informujúce zákazníkov o mrazenom tovare. Každú minútu otvárala a zatvárala mraziaci pult, aby nakoniec vybrala sáčik s mrazenou zeleninou a začala čítať jeho zloženie. Chvíľu som sa na ňu pozeral a s nemým úžasom sledoval ako môže byť niekto tak zanietený štúdiom ingrediencií vlastnej [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 10226x
Priemerná čítanosť článkov: 2045x

Autor blogu

Kategórie