Založ si blog

Správne riadenie pracovníkov

Cesta, ktorou som sa dostal až sem je nepodstatná a nudná, prepletená trápnymi historkami môjho dospievania a mojou bývalou, ktorá tvrdila že zo mňa veľa nebude, pretože som príliš mäkký na to, aby som niekomu povedal do očí čo si myslím. Pri poslednom pohľade na ňu som povedal, že je krava, manipulatívno-hysterická-do seba zahľadená osoba, ktorá spraví peklo zo života všetkým, ktorí sa jej postavia do cesty alebo sú jej jednoducho nesympatickí. Zabuchol som dvere na mojej rozbitej 35-ročnej šunke nedefinovateľného pôvodu, zaradil jednotku a odišiel smer Záhradnická. Po ceste som si vyčítal, že som jej to nepovedal nahlas. Asi mala pravdu. To a prsia o veľkosti D.

Tak som tu. Znudený absolvent vysokej školy, ktorá mi dala úplné hovno a schopnosť nepochopiť podstatu a zmysel štúdia humanitárnych vied na Slovensku. Napriek svojim pochybnostiam, či mi škola pomôže sa zamestnať, pracujem ako administratívny pracovník. Sedím v malej kancelárii spolu s ďaľšími štyrmi vymätencami, ktorí absolvovali vysokoškolské štúdium, dvaja z nich dokonca to isté ako ja, ibaže o pár rokov skôr.

Tak si tu sedím so svojimi post-itmi, diárom, kalendárom, sadou pier a počítačom, v ktorom vypĺňam pripečené tabuľky zamerané na sledovanie stavu priblblých objednávok tovaru, ktorý si aj tak kúpia ľudia cez internetový shop a nie cez kamennú predajňu.

Nech už je ako chce, dnes som sa priučil niečomu, čo vás internet nenaučí. A síce ako správne riadiť svojich zamestnancov. Viem, myslíte si že trepem nezmysly, a že existuje XY príručiek o tom, ako správne manageovať (nepíšem foneticky zámerne) ľudí na pracovisku. Áno existuje, ale všetky stoja za hovno. Teda musia, keďže v našej firme je riaditeľ oddelenia riaditeľom oddelenia, a pritom neaplikuje ani jednu z verejne dostupných techník manageovania ľudí.

A aby ste aj vy nazreli do hniezda úspechu, rozhodol som sa zdieľať s vami toto úžasné, slovenské, know-how. Poďme teda na to. Ako taký správny riaditeľ má vyzerať? Postavu teraz nebudem riešiť, pretože je to veľmi povrchné.

Takže, správny riaditeľ každé ráno musí v práci začať debatu so svojimi poddanými (pzn. autora, podriadení by mali byť videní vždy ako poddaní, pretože len vtedy je možné dosiahnuť vysoký level manageovania) o  tom ako dobre vybúchal svoju ženu. Dobre ju vykláti a potom, počas toho ako sa ide osprchovať, mu žena spraví raňajky a francúzákom vyprevadí z domu. Jeho, managera v drahom obleku značky XY, ktorý síce nebol šitý na mieru, ale v kabínke hypermarketu mu sadol ako uliaty. Škoda, že jeho žena to vidí inak a tomu čo on volá vyklátiť ona vraví vydrž dievča iba tridsať sekúnd, a že obaja zažívajú orgazmus rovnako, avšak on v nej a ona so svojím zajacom menom Tibor. Nebojte sa, nie je zoofilka. Tibor je študentom architektúry, cvičí 5x do týždňa a má ho tvrdý ako kameň.

Takže náš riaditeľ oddelenia, čerstvo umytý, vysexovaný a spokojný s tým, že vyzerá do riti lepšie ako 007, zaparkuje svoje služobné auto octavia combi kolesom na čiaru, pretože tak ako je dlhé, musí byť aj široké. Po ceste z garáže do kancelárie zásadne nepozdraví recepčnú, pretože je pod jeho úroveň rozprávať sa s niekým, kto je v potravinovom rebríčku na úrovni hmyzu. V pondelok a piatok však zdraví ako nadržaný, pretože tam robí Silvia, dievča s božskými prsiami, mierami prsnatej modelky a koketným úsmevom na ktorom si náš pán riaditeľ hneď po príchode vyhoní vtáka na hajzli. Hneď potom pustí svoj ultrabook a ide si spraviť kávu do kuchynky. Po ceste ešte stihne každému koho stretne porozprávať, že jeho počítač má intel inside a 5 jadrový procesor. To jediné sa totiž o svojom ultrabooku dozvedel z nálepiek umiestnených hneď vedľa klávesnice. A je tu. V miestnosti kde sa združujú všetky klebety firmy, o ktorých každý tvrdí, že ich nepozná. Kuchynka. S nádychom svetlosivej farby, ktorá bývala pred 10 rokmi bielou. Zásadne bez okna, s rozkradnutým riadom a príbormi, s roztrúseným pečivom, pretože je 09:30 hod. a polka firmy už raňajkovala svoje zdravé raňajnky plné sacharidov, tuku a pridaných cukrov, z ktorých predsa nemôže jeden dospelý človek pribrať, pretože obsahujú len samé zdravé živiny. Presne tu, riaditeľ prichádza s papiermi v ruke, aby ukázal všetkým, že pokým oni raňajkovali, on už od rána tvrdo maká. Poznámka pre začínajúcich managerov: kopa papierov je vždy tvorená šmírákmi. Okrem troch kusov A4, ktoré musia vždy súvisieť s firemnými aktivitami. Najlepšie je mať k dispozícii faktúry vo vysokej hodnote. Prvá faktúra je vždy umiestnená na spodku celej kopy, aby v prípade ak si to situácia vyžaduje, ste mohli spodnú faktúru pustiť na zem a osoba, ktorá vám ju zdvihne uvidí, že vy naozaj kurva riešite pracovné veci. Druhá faktúra je navrchu a tou vyčerpane mávate okolo seba, aby ste ukázali, že firemný projekt sa chýli ku koncu a že už konečne máte vystavenú faktúru na projekt, ktorý 6 mesiacov riešili vaši poddaní. No a tá tretia je tá najdôležitejšia. Tá slúži ako vaše krytie, aby keď mávate tou spomínanou faktúrou pred očami ostatných, nevideli že v rukách držíte celú kopu nezmyselných papierov.

Predtým ako dopijete kávu všetkým ešte pripomeniete, že máte dnes 3 videokonferencie (z toho reálne máte len jednu a aj tá je typu hi-bye), že musíte vyplniť veľkú excelovskú tabuľku, pripraviť pre board of directors 20 slideovú prezentáciu a zhodnotiť predaje za uplynulé tri týždne a porovnať ich s rovnakým obdobím za predchadzajúci rok. Po príchode do kancelárie potom naplno rozviniete svoj talent. Rozdáte každému poddanému úlohy, ktorým buď sám nerozumiete a ktoré ste dostali od svojich nadriadených alebo si vymyslíte plno hovadín, ktoré zaobalíte do skratiek LOC, TPO, BTL, CEB,  a mnoho iných ktorým, ale že hovno rozumiete a vaši poddaní rovnako tak. Dôležité je aby ste to hovorili nezaujato, čítajúc si jednu z troch ranných faktúr a aby ste ukázali, že síce máte zamračenú tvár, ale viete súbežne rozmýšľať nad problémom a aj rozdávať úlohy. Potom si už len pustíte počítač a veselo čakáte na obed s pocitom dobre odvedenej práce, ktorú by nezvládol tak efektívne a konzistentne nikto iný okrem vás. Slovo konzistentne ste ráno počuli v kuchynke a bez toho aby ste si naštudovali čo znamená, si ho osvojíte a zakomponujete do svojho konverzačného repoertoáru.

A tak som tu. Sedím nad super tabuľkou, ktorú musím vložiť do 3. Slidu z dvatsiatich a na to celé mám čas do EOD. Nevadí. Dnes bol plodný deň a ja som dostal svoju prvú lekciu. Ak chceš niekedy riadiť ľudí, nikdy neseď na riti tam, kde sa rozdávajú úlohy. Inak ich budeš do konca života robiť ty a niekto iný bude riadiť teba.

Keď rastú. ..

28.07.2016

Keď prší a je vlhko, tak rastú. Keď je sucho, tak nerastú. Toto leto má to prvé. A má ho hlavne na Liptove. Pokiaľ nie ste hubárom nevadí. Veď rovnako tak nie ste politikom a predsa si pozriete v televízii diskusné relácie. Stačí ak máte radi prírodu a máte aspoň trochu zmysel pre jedinečnosť. Pokiaľ ste však náruživým hubárom, tak sa vyberte na huby. A najmä [...]

Tip na víkend – Zbojnícka chata

14.07.2016

Nie som turista. Som nadšenec. A pokiaľ ste ním aj vy, tak vás možno inšpiruje podľa mňa jedna z najkrajších túr vo Vysokých Tatrách, ktorá sa dá absolvovať celoročne. Ovšem keď je vonku mínus toľko, že vám mrzne riť aj cez termo oblečenie, je lepšie ostať doma v teple. Pokiaľ neviete kam sa cez víkend vybrať, tu je jedna z inšpirácií, ktorú som vybral pre [...]

Bebe

12.05.2016

Bebe stála v oddelení s mrazenými výrobkami a hypnotizovala cenovky informujúce zákazníkov o mrazenom tovare. Každú minútu otvárala a zatvárala mraziaci pult, aby nakoniec vybrala sáčik s mrazenou zeleninou a začala čítať jeho zloženie. Chvíľu som sa na ňu pozeral a s nemým úžasom sledoval ako môže byť niekto tak zanietený štúdiom ingrediencií vlastnej [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 10224x
Priemerná čítanosť článkov: 2045x

Autor blogu

Kategórie